-
+

Studerande

Utbildningen är efterfrågad inom hela näringslivet

Du kan jobba som

Programmerare

Systemutvecklare

Systemansvarig

Datasamordnare

Webbutvecklare

Projektledare

med datautbildning och IT-support m.m.

Efter utbildningen

På Åland finns många olika IT-företag och behovet av kompetent personal är mycket stort.


Med en IT-utbildning från Högskolan på Åland kan du välja en karriär som exempelvis programmerare, systemutvecklare, systemansvarig, webbutvecklare, projektledare och datasamordnare. Du kan även arbeta med support inom olika IT-områden, Internet och webbsidor eller med IT-utbildning inom företag och organisationer.

Studera vidare

Utbildningsprogrammet i informationsteknik vid Högskolan på Åland leder till en examen på kandidatnivå (Bachelorexamen).

Efter en sådan examen finns möjligheter att studera vidare vid andra högskolor och universitet för att avlägga en masterexamen och efter det en doktorsexamen för den som är intresserad av vetenskapligt arbete.

Universiteten i Sverige och Finland har masterprogram inom IT för den som vill fördjupa sig inom området eller specialisera sig inom ett delområde. Ytterligare möjligheter finns vid universitet i övriga länder i Europa.

Den som har en bachelorexamen kan studera vidare i cirka två år för en masterexamen och sedan ytterligare tre till fyra år för en doktorsexamen.

 

Bli IT-ingenjörLäs om tidigare studerande Petra som idag arbetar på IT-företaget Crosskey >>


Bokmärk och dela