-
+
Läs flera intervjuer med alumni

Bli elektroingenjör

Bli företagsekonom

Bli IT-ingenjör

Bli maskiningenjör

Bli sjökapten

Bli sjukskötare

Alumni berättar 

 

Ketty är nyutexaminerad från utbildningsprogrammet för Hospitality Management. Planen är att studera vidare på mastersnivå i höst, men tills dess arbetar hon för Ålandhotels Group på försäljnings- och bokningsavdelningen. Ketty berättar att hon definitivt är i rätt bransch och hoppas kunna jobba sig uppåt samt prova på andra avdelningar inom hotellbranschen.

"en väldigt bra linje för dig som är intresserad av turism- och restaurangbranschen"

Utbildningen upplevde Ketty som bred, omfattande och grundläggande inför arbetslivet. Hon tror att hon kommer att ha stor nytta av utbildningen i kommande arbetspositioner och lyfter fram praktiken som en viktig del i utbildningen. Framför allt var utomlandspraktiken på fyra månader, som hon utförde på Malta, en intressant och nyttig erfarenhet. Där fick Ketty möjlighet att prova på en helt ny typ av arbetsmiljö i en stor organisation med strikt hierarki.

Det var också via praktiken som Ketty fick jobbet hon har idag. Sommaren 2015 arbetade hon som supervisor i receptionen på sin nuvarande arbetsplats. Tjänsten som supervisor är en chefsposition och det mest krävande jobbet hon haft hittills, men också det roligaste. Under utbildningen på högskolan har Ketty läst flera kurser i ledarskap som hon kände att hon kunde luta sig tillbaka på i sin roll som chef.

"Mariehamn är en liten, mysig stad som ändå har ett stort utbud."

Som inflyttad berättar Ketty att hon under sin skoltid har trivts bra både i Mariehamn och på högskolan. Högskolan på Åland är en relativt liten högskola, vilket Ketty ser som orsaken till att det blev en otroligt bra sammanhållning i klassen, på ett sätt som hon inte tror skulle uppstå på större skolor. En annan fördel med färre studerande per klass och hög lärartäthet är att undervisningen har utrymme för mera diskussioner och personlig handledning.

"Turism är en industri som ständigt växer, vilket även innebär att det finns ett ökande behov på arbetsmarknaden."


Läs mer om

Utbildningen 

Ansökan

Har du frågor?

Kontakta studiehandledare Therese SjöblomBokmärk och dela