-
+
Läs flera intervjuer med alumni

Bli elektroingenjör

Bli företagsekonom

Bli hotell- och restaurangadministratör

Bli maskiningenjör

Bli sjökapten

Bli sjukskötare

Alumni berättar 

 

Petra jobbar som Application Manager på Crosskey, ett företag som utvecklar IT-lösningar åt banker, konsumentföretag och aktörer inom finans- och kapitalmarknaden. Där arbetar hon med utveckling och underhåll av tjänsten e-faktura. Speciellt utvecklingsbiten gillar Petra, både att få utveckla nya funktioner, men också att anpassa existerande funktioner utifrån nya krav.

"Du vet inte i förväg vilket språk du kommer jobba med i framtiden"

Att utbildningen har ett brett spektrum ser Petra som en fördel. Genom att du får pröva på olika programmeringsspråk, istället för att bara inrikta dig på några få specifika språk, får du en bra grund att stå på. Hon lyfter fram att du inte kan veta exakt vilka programmeringsspråk du kommer arbeta med i yrkeslivet och att språken utvecklas i snabb takt. Men genom att ha en bred bas och den logiska förståelsen för olika typer av programmeringsspråk, har du en bra bas för att sedan specialisera dig i ett eller flera språk på din framtida arbetsplats.

"Bra kontakt med IT-företagen på Åland"

Förutom att Petra ger utbildningen ett positivt omdöme, så ser hon även fördelar med att studera på Åland. Hon tyckte det var skönt att kunna studera på hemmaplan och att högskolan inte är så jättestor. Och då Åland har ganska mycket utveckling inom IT-sektorn, bidrar det till att göra Åland till ett bra ställe att studera IT på. Petra lyfter fram den goda kontakten mellan IT-företagen på Åland och högskolan och berättar att till exempel på Crosskey har de flera studerande som jobbar extra när de är lediga.

 


Läs mer om

Utbildningen 

Ansökan 

Har du frågor?

Kontakta studiehandledare Agneta Eriksson-GranskogBokmärk och dela