-
+


Studerande berättar

Linnea

21 år, studerar maskinteknik

Linnea, studerande vid MT-programmet

 

Hur valde du din studieinriktning?

- Jag har alltid varit intresserad av motorer, maskiner och teknik eftersom jag åkt motocross i nästan hela mitt liv. Dessutom har vi i vår familj alltid hållit på med fritidsbåtar och sjöliv, så intresset för sjöfart har också funnits ända sedan barnsben.

Varför har du valt att studera just på HÅ?

- Jag kommer ursprungligen från Hallstavik som inte är så långt härifrån, jag trivs med att ha nära hem, det är tre timmar från dörr till dörr. Jag flyttade till Åland 2009 och studerade först till vaktmaskinmästare på sjömansskolan och bestämde mig för att komma tillbaka och studera vidare.

Är det något speciellt du vill lyfta fram med att studera just på Åland och högskolan?

- Det är en stor fördel att skolan har lite mindre grupper. Praktikperioderna är riktigt bra, jag gillar utmaningar och problemlösning - att omsätta det jag lärt mig i praktiken.

Vilket är ditt favoritämne?

- Jag tycker om variation, studierna får gärna vara omväxlande, inte bara teori. Det är också viktigt för mig att förstå saker i grunden, då är det lättare att lösa problem man kan stöta på längre fram, t.ex. i arbetslivet.

Vad gör du på fritiden?

- Nästan all min fritid går till motocrossen, jag tävlar på SM-nivå. Det är inte bara ett intresse för mig - snarare en livsstil.

Var finns du om fem år?

- Jag är nog inriktad på att jobba till sjöss och gillar systemet där man jobbar t.ex. en vecka och sedan är ledig motsvarande tid.

Har du någon hälsning till en som funderar på att söka sigt till Åland och högskolan för att studera?

- Som studiestad är Mariehamn lugn. Om man är intresserad av sjöfart och maskinteknik ger utbildningen här en god grund för arbetsmöjligheter runt om i världen, både till havs och på land.

 


Har du frågor?

Kontakta studiehandledare
Carola Maxenius-MickelssonBokmärk och dela