-
+


Studerande berättar

Jenny

31 år, studerar företagsekonomi


Jenny, studerande vid FE-programmet


Hur valde du din studieinriktning?

- Jag kommer från en familj med företagare i flera generationer, så intresset att studera den teoretiska biten av företagsverksamhet har vuxit med åren.

Varför har du valt att studera just på HÅ?

- Jag har bott på Åland sedan 2003 och har familj här, så HÅ kändes som ett naturligt alternativ. Jag har också många vänner som studerat här.

Är det något speciellt du vill lyfta fram med att studera just på Åland och högskolan?

- Mariehamn är en mysig stad. Skolan är liten, så vi studerande och lärare kommer varandra nära. Många kurser genomförs också tillsammans med övriga inriktningar så man lär känna många människor. Det är också lätt att få hjälp av lärarna, det är bara att gå och knacka på dörren. Kansliet är också ofta till stor hjälp med praktiska saker.

Vilket är ditt favoritämne?

- Jag har inte direkt något favoritämne, ämnena och studierna är mångsidiga så intresset och motivationen hålls uppe.

Hur ser en vanlig studiedag ut för dig?

- Just nu är det skolnärvaro ca. 3-4 dagar i veckan, 2-4 lektioner per dag. Jag har gjort en egen studieplan så det finns bra valmöjligheter och flexibilitet. Ibland har vi grupparbeten och ofta hemarbete. Jag trivs bra med att styra studierna själv eftersom jag också jobbar vid sidan om.

Vad gör du på fritiden?

- Jag går dagligen ut i skogen med hunden, ett bra sätt att smälta dagens studier och rensa tankarna. Jag gillar också att resa, vi brukar åka bort två gånger i året med familjen. Jag jobbar också vid sidan av studierna - ett jättebra sätt att få inblick i arbetslivet.

Var finns du om fem år?

- Jag lever gärna i nuet och är öppen för olika alternativ. Om fem år är jag nog klar med mina studier och jobbar någonstans, gärna som företagsekonom i ett större företag. Jag är social och trivs med att arbeta tillsammans med andra människor.

Har du någon hälsning till en som funderar på att söka sigt till Åland och högskolan för att studera?

- Åland och Mariehamn är bra i sin litenhet, det är lugnt och tryggt. Jag tycker också att det är bra att det finns studerande i alla åldrar. HÅ har en aktiv och bra studentkår.

 


Har du frågor?

Kontakta studiehandledare
Thor-Björn WikBokmärk och dela