-
+

Studerande

 

Studerande berättar

Birna

39 år, studerar informationsteknik


Birna, studerande vid it-programmet 

Hur valde du din studieinriktning?

- Före jag flyttade till Åland jobbade jag med ekonomi men jag har också alltid haft ett stort intresse för IT. Nu studerar jag informationsteknik med ekonomi *.

Varför har du valt att studera just på HÅ?

- Det var lite tur i oturen att jag hamnade på Åland och HÅ. Vår familj flyttade hit efter den ekonomiska kraschen på Island 2009, min man fick jobb här, och jag bestämde mig så småningom för att söka till HÅ.

Är det något speciellt du vill lyfta fram med att studera just på Åland och högskolan?

- Det är bra med mindre klasser, man får lätt kontakt med och respons av lärarna. De längre hunna studerandena är också skickliga, så man kan be om hjälp vid behov.

Vilket är ditt favoritämne?

- Programmering är intressant men också krävande, som att lära sig ett helt nytt språk. Jag är också speciellt intresserad av sociala medier och säkerhet.

Hur ser en vanlig studiedag ut för dig?

- I det här skedet av studierna är det lite mindre lektioner. Det är mest hemarbete t.ex. med programmering. Ofta tänker jag att jag bara snabbt ska göra en liten hemuppgift, plötsligt har det har gått flera timmar, man blir lätt uppslukad på gott och ont.

Vad gör du på fritiden?

- Jag umgås förstås mycket med familjen, men är också intresserad av yoga och gör övningar alltid när jag hinner. Att gå ut på promenad är också ett bra sätt att rensa tankarna.

Var finns du om fem år?

- Jag är säkert klar med studierna. Om jag har ett bra arbete och min familj med mig kan jag bo var som helst, det är också fullt möjligt att vi bor kvar på Åland.

Har du någon hälsning till en som funderar på att söka sigt till Åland och högskolan för att studera?

- Både samhället och inlärningsmiljön präglas av ett lugn som jag trivs jättebra med. IT-linjen är mycket bra och det saknas inte utmaningar om man är intresserad och ambitiös. Det finns också goda möjligheter att kombinera olika ämnen och göra upp sin egen studieplan.

* inriktningen erbjuds inte längre men finns möjlighet att inom valfria ämnen välja kurser i företagsekonomi.


Har du frågor?

Kontakta studiehandledare
Agneta Eriksson-GranskogBokmärk och dela