-
+

Tre klara för Business Lab Åland

2014-10-29

Efter hård mangling står nu tre företag färdiga för inflytt i Business Lab Åland.

Företag som antagits till Business Lab Åland

Business Lab Åland (BLÅ) lanserades under våren 2014 som ett nytt sätt att främja entreprenörskap och företagaranda på Åland. Den första urvalsrundan är nu avgjord och tre företag står färdiga för inflytt den 1 november.


- Företagen som valdes ut består av personer som är seriösa och trovärdiga och som kommer att jobba hårt med sina affärsidéer. Nu har de åtta månader på sig att ge allt de har. Det ska bli spännande att följa dem, säger näringsminister Fredrik Karlström som är en av dem som har varit med och gallrat fram de nya företagarna. 


Övriga aktörer i urvalsgruppen är Carin Holmquist (professor, Handelshögskolan i Stockholm), Rebecka Eriksson (Eriksson Capital), Edvard Johansson (Högskolan på Åland) och Anders Ekström (Ålands näringsliv).

Projektkonsult Ab

Drivs av: Madeleine Sandell och Anna Nordlund-Gustafsson.

Projektkonsult Ab startade sommaren 2014 och arbetar med konsultverksamhet och projektledning. Ambitionen är att etablera verksamheten ytterligare på Åland och att växa till en större konsultbyrå inom projektledning. Projektkonsult har hittills arbetat med uppdrag för Skördefesten och Albanus. Nästa steg är att anställa fler konsulter.

Kontakt: Madeleine Sandell, e-post sandell.madeleine@gmail.com, tfn +358 (0)40 867 3679

Mad Hatter Ab

Drivs av: Tessa Nordlund, Frida Olsson och Leif Nordlund.

Mad Hatter Ab driver café- och restaurangverksamhet enligt eget koncept med inriktning på närproducerat och ekologiskt. Deras mest populära produkt i nuläget är brunch. Under tiden i Business Lab vill Mad Hatter Ab utveckla företaget samt se över expansionsmöjligheter i Finland.

Kontakt: Tessa Nordlund, e-post famfatal@aland.net, tfn +358 (0)40 163 8112

ePreSale Ab

Drivs av: Rasmus Basilier och Erik Shütten

Jobbar aktivt med produktutveckling sedan början av 2014 och är nu nära att lansera. Har två offerter ute och inväntar svar. Produkten är en betalningsapplikation för kollektivtrafiken som kan nås från smartphone, pekplatta eller dator. Appen gör det möjligt för bussar, färjor och andra att ta betalt från kundens bankkort utan kontanthantering. Kunden visar sin biljett i telefonen. Expansionsmöjligheter finns i Finland och USA.

Kontakt: Rasmus Basilier, e-post rasmus@epresale.com, tfn +358 (0)50 377 0898

Nästa tillfälle att söka

Förfrågningarna att delta i BLÅ har varit många och fler är på kommande. Nästa urvalsrunda är i början av 2015. Fredrik Karlström tipsar intresserade företag om att vässa sina idéer tills dess.


- Det första intrycket är viktigt, slipa på en kort presentation av din affärsidé och visa att du är beredd att satsa din tid på företaget.

Kontaktperson Business Lab Åland

För mer information kontakta 
Patricia Lindén, Ålands Utvecklings Ab
, tfn +358 (0)400 988435

Läs mer om Business Lab Åland


Arkiv

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009Bokmärk och dela