-
+

Sveriges ambassadör besökte högskolan

2013-05-14

Sveriges ambassadör i Finland, Anders Lidén, besökte högskolan tisdagen den 14 maj för att bekanta sig med verksamheten och träffa studerande med hemort i Sverige.

 

 

F v Ingrid Iremark (Sveriges Generalkonsul i Mariehamn), Jessica Lönnqvist (studerande), Gustaf Fröman (studerande), Karna Elamzon Viberg (studerande), Karl Björnström (studerande), Britt Lundberg (Ålands lagtings talman) och Anders Lidén (Sveriges ambassadör i Finland).

 

Under besöket pågick övning i högskolans bryggsimulator, där besökarna fick närvara vid en nödsituation på bryggan under en kurs i elektroniska sjökort (ECDIS). Och från Tornet på Högskolan Södra (samma vy som högskolans webbkamera visar) fick gästerna bevittna färjetrafiken i Västra hamnen medan den är som intensivast på eftermiddagen.

Anders Lidéns besök på högskolan var del av ett två-dagarsbesök till Åland på inbjudan av talman Britt Lundberg. I programmet ingick information om självstyrelsen, besöka sjöfartsmuséet, Kastelholms slott och Bomarsund samt göra företagsbesök till Posten Åland, Paf, Optinova och Chips. Ambassadören hade speciellt begärt att få besöka Högskolan på Åland.


Arkiv

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009Bokmärk och dela