-
+

Uppföljning av högskolans deltagande i Erasmusprogram

2011-01-24

Högskolan på Åland hade i november 2010 besök från CIMO, som konstaterade att Erasmusprogrammet på högskolan fungerar bra.

 

Varje år gör CIMO, Finlands nationella Erasmuskontor, uppföljnings- och revisionsbesök till de högre utbildningar som medverkar i Erasmusprogrammet. Högskolan på Åland fick därför besöka av Nora Ridgewell och Anni Kallio från CIMO den 11 november 2010.

Värdar var internationella koordinatorn Lena Nyman-Wiklund, vicerektorn Henrik Karlsson och koordinator Inger Nygård.

Studerande & personal delade med sig av sina erfarenheter

Carola Maxenius-Mickelsson, programledare på sjöfart, berättade hur högskolan hanterar tillgodoräknandet av ECTS från utbytesstudier och bibliotekarie/webbredaktör Henrica Sjöblom berättade om sitt personalutbyte till Universitetet Carlos III i Madrid. Studeranden Anna Lundberg från Hospitality Management och Staffan Teromaa från sjöfart berättade om sina erfarenheter som utbytesstuderande.

Resultat & diskussioner

Sammanfattningsvis fungerar Erasmusprogrammet bra inom högskolan, med en positiv utveckling för Erasmusutbytet överlag. Frågor som diskuterades var, Erasmusstipendierna som nu kommer att höjas till 300 € i månaden (gäller studerande) och att ett Diploma Supplement ska formuleras för att uppfylla åländska behov.

CIMO ville att högskolan t ex ordnar infotillfällen med presentationer från både inkommande och utresande studerande, personal och lärare. Högskolan uppmuntrades också att söka Erasmus intensivkurspengar.

Intresserad av utbyte eller praktik via Erasmus?

Har du frågor om Erasmus utbyte för studier eller praktik, kan du ta kontakt med internationella koordinatorn Lena Nyman-Wiklund.

Läs mer

CIMOS rapport från besöket [pdf]

Erasmusprogrammet

CIMO

Diploma Supplement

 


Arkiv

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009Bokmärk och dela