-
+

Nytt samarbetsavtal med Umeå Universitet.

2017-11-15

Högskolan på Åland har skrivit ett nytt Erasmus partneravtal med Umeå Universitet (UMU). Avtalet ger nya möjligheter till utbyte både för studerande och lärare på teknikprogrammen.

Avtalet som undertecknats av Rektor Jonas Waller (HÅ) och programansvarig Sven Rönnbäck vid Umeå Universitet gäller för Erasmus utbyte, både för studerande som lärare. Avtalet mellan Högskolans teknikprogram elektroteknik och maskinteknik och UMU:s Institutionen för tillämpad fysik och elektronik syftar till att ge studerande möjlighet till allt från 2 till 12 månaders utbyte till Umeå och vice versa.

 

För högskolans studerande är avtalet intressant då även kurser tänkta för internationella masterstuderande på UMU öppnas upp för våra Bachelor-nivå studerande. Det är det internationella kursurvalet som blir tillgängligt där  undervisning sker på engelska. Program-kurserna på svenska blir inte tillgängliga.

Utbytet ger möjlighet att bjuda in lärare från institutionen i Umeå till Åland och högskolans lärare kan åka på utbyte till Umeå.


Alla utbyten kan i och med avtalet finansieras med Erasmusstipendier. Det är möjligt för andra årets studerande att åka på utbyte men det är viktigt att se till att man har tillräckliga förkunskaper då man söker och då rekommenderas 3 året för utbyte eller senare.
Mera information om utbytesstudier finns på hemsidan.


Ansökningstiden för utbytesstudier på högskolan är februari månad. Nomineringar till Umeå ska inlämnas senast i april. Kontakta Internationella koordinatorn Lena Nyman-Wiklund om du är intresserad av studier i Umeå.Arkiv

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009Bokmärk och dela