-
+

Ansök om utbytesstudier i februari

2017-01-31

 

Studier eller praktik utomlands är en erfarenhet och upplevelse för livet.

 

Som studerande på Högskolan på Åland kan du genomföra en del av dina examensstudier eller din praktik i ett annat land. Det är något högskolan uppmuntrar sina studeranden till.


Att studera utomlands ger värdefull kunskap för arbetslivet men du lär dig också för livet och utvecklas som människa. Att få uppleva en annan kultur från insidan är utvecklande, intressant och lärorikt. Ungdomar som studerar eller praktiserar utomlands har också stora fördelar på arbetsmarknaden enligt undersökning som gjorts av Europeiska komissionen. Undersökningen visar bl.a. att när arbetsgivare rekryterar söker 92 % av dem just de personlighetsdrag som främjas genom programmet, till exempel tolerans, självförtroende, problemlösningsförmåga, nyfikenhet, självinsikt om sina egna starka och svaga sidor samt beslutsamhet.

 

Högskolans erbjuder bra möjligheter till studieutbyte i Europa. Av de som utexaminerades julen 2016 hade 70 % gjort en praktikperiod utomland. Erasmus och Nordplus är de utbytesprogrammen som används huvudsakligen till utbyte. Ansökningstiden är hela februari månad.  Ta kontakt med internationella koordinatorn Lena Nyman-Wiklund (norra) om du är nyfiken på studier utomlands nästa år.

Boka gärna tid lena.nyman-wiklund[at]ha.ax

 

 

 


Arkiv

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009Bokmärk och dela