-
+

Du hinner ännu få en studieplats till hösten!

2016-08-09

Ta första steget mot ditt drömjobb här hos oss på Högskolan på Åland.

Stort engagemang i en unik akademisk miljö

Högskolan på Åland utgör en unik studiemiljö och uppfattas som en positiv kraft för utveckling genom våra studerandes kunskap, anställdas kompetens och samhällets välstånd.

 

Studerande utomhus 

Vi har några lediga studieplatser kvar

Sjökapten

Som sjökapten har du har världens alla hav som arbetsplats. Du får många internationella kontakter och får chansen att utvecklas och upptäcka världen. Att vara befälhavare på ett fartyg innebär mycket ansvar. Hos oss blir du en yrkeskunnig, ansvarstagande och mångsidig sjökapten och därför attraktiv såväl på den nationella som den internationella arbetsmarknaden. Utbildningen ger även grunder för att kunna fungera i ledande ställning inom landbaserade organisationer inom sjönäringen.

Läs mer om att studera till sjökapten

Sjöingenjör/maskiningenjör

Maskinteknik är en utbildning för dig som är en kreativ problemlösare och vill jobba i en internationell bransch. Som sjöingenjör/maskiningenjör får du en spännande och ansvarsfylld arbetsvardag ombord på ett fartyg. Studierna gör dig eftertraktade som maskinbefäl på moderna fartyg, men förbereder dig även för ett ansvarsfullt jobb som driftsingenjör inom tex. tillverknings- eller processindustrin i land.

Läs mer om att studera maskinteknik

IT-ingenjör

Vill du vara med och utveckla morgondagens elektroniska varor och tjänster? Då är utbildningsprogrammet informationsteknik något för dig! Vi utbildar dig i agil projektmetodik och testdriven utveckling, som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden inom näringslivet. Utbildningen möjliggör arbete inom ett snabbt växande område med stora valmöjligheter och goda förutsättningar för att utvecklas och att snabbt klättra på karriärstegen.

Läs mer om att studera IT

 

Ansök om restplatser senast 15 augusti

Antagningskraven till högskolan är minst treårig gymnasieexamen med godkänt vitsord på slutbetyget från gymnasiet i svenska, engelska, matematik och (för maskinteknik och sjökapten) fysik. Samt godkänt läkarintyg för sjöpersonal för sjökaptensutbildningen.

Du kan lämna in din ansökan genom att fylla i ansökningsblanketten [pdf] och mejla den, tillsammans med kopia av gymnasiebetyg (+ ev. läkarintyg) till info[at]ha.ax.

Har du frågor kan du kontakta informationskoordinator Annika Lindqvist.

Ansökan ska vara inskickad senast måndagen den 15.8.2016.

Läs mer om ansökan

 


Arkiv

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009Bokmärk och dela